Turun Kansantanssin Ystävät Facebookissa

Esittely

Yhdistys esittäytyy

Turun Kansantanssin Ystävät ry. perustettiin vuonna 1970 päämääränä suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen sekä uusien kansantanssijasukupolvien kasvattaminen.

Päämäärä saavutettiin erinomaisesti, sillä nykyään yhdistys koostuu noin 20 kansantanssiryhmästä, joista yli puolet on lapsi- ja nuorisoryhmiä. Kansantanssin ohella seurassa toimivat pelimannit sekä pitsinnypläys- ja kansallispukukerhot. Sivujaosto Nousiaisiin syntyi vuonna 1977.

Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Suomalaisen Kansantanssin Ystävät -yhdistykseen, Suomen Nuorisoseurojen Liittoon sekä Kansantanssinuorten Liittoon.

Yhdistyksen tanssijat ja pelimannit esiintyvät näytöksissä, festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa. Kuvaamme esiintymisiä ja julkaisemme niistä kuvia ja videoita yhdistyksen netti- ja facebooksivuilla sekä tiedotteissa ja esitteissä.

Toimintaa ja lukuisia ulkomaanmatkoja tuetaan erilaisilla tapahtumilla, kuten myyjäisillä, arpajaisilla ja erilaisten juhlien järjestämisellä. Juhlat järjestetään talkoovoimin, ja nuoret ovat aina vahvasti mukana järjestelyissä. 

Lasten suosittuja tanhuleirejä on pidetty kesäisin jo vuosikymmeniä. Siellä opitaan leirielämän lisäksi perinnetaitoja ja -tietoja.

Yhdistyksen laulu- ja soitinyhtye Nytky on perustettu vuonna 1985. Nytky on kolmimiehinen itseään säestävä lauluyhtye. Yhtyeen soittimina ovat 2-rivinen haitari, mandoliini ja pimpparauta.

Yhdistyksen esite

Yhdistyksen säännöt

 
Etusivu > Esittely
 
 
kirjaudu sisään