Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

Yhdistys esittäytyy

Turun Kansantanssin Ystävät ry. perustettiin vuonna 1970 päämääränä suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen sekä uusien kansantanssijasukupolvien kasvattaminen.

Päämäärä saavutettiin erinomaisesti, sillä nykyään yhdistys koostuu noin 15 kansantanssiryhmästä, joista yli puolet on lapsi- ja nuorisoryhmiä. Kansantanssin ohella seurassa toimivat pelimannit sekä pitsinnypläys- ja kansallispukukerhot. Sivujaosto Nousiaisiin syntyi vuonna 1977.

Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Suomalaisen Kansantanssin Ystävät -yhdistykseen, Suomen Nuorisoseurojen Liittoon sekä Kansantanssinuorten Liittoon.

Yhdistyksen tanssijat ja pelimannit esiintyvät näytöksissä, festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa. Kuvaamme esiintymisiä ja julkaisemme niistä kuvia ja videoita yhdistyksen netti- ja facebooksivuilla sekä tiedotteissa ja esitteissä.

Toimintaa ja lukuisia ulkomaanmatkoja tuetaan erilaisilla tapahtumilla, kuten myyjäisillä, arpajaisilla ja erilaisten juhlien järjestämisellä. Juhlat järjestetään talkoovoimin, ja nuoret ovat aina vahvasti mukana järjestelyissä. 

Lasten suosittuja tanhuleirejä on pidetty kesäisin jo vuosikymmeniä. Siellä opitaan leirielämän lisäksi perinnetaitoja ja -tietoja.

Turun Kansantanssin Ystävillä on laaja ja laadukas kokoelma suomalaisia kansallispukuja. Pukuja vuokrataan sekä seuran jäsenille että ulkopuolisille. Puvusto sijaitsee yhdistyksen toimitilassa Turussa, Kalevantie 17.

Yhdistyksen laulu- ja soitinyhtye Nytky on perustettu vuonna 1985. Nytky on kolmimiehinen itseään säestävä lauluyhtye. Yhtyeen soittimina ovat 2-rivinen haitari, mandoliini ja pimpparauta.

Yhdistys pitää jäsenistään yhdistyslain mukaista jäsenrekisteriä.

Yhdistyksen säännöt

 

 

Jäsenmaksut

Turun Kansantanssin Ystävät ry:n jäsenmaksu maksetaan kahdessa erässä, keväällä ja syksyllä.

Jäsenmaksut vudesta 2019 alkaen:

  • lapsi/nuorisojäsen alle 29 vuotta 50 €/v
  • aikuisjäsen 65 v täyttänyt 50 €/v
  • aikuisjäsen 29-65 vuotta 100 €/v
  • kannatusjäsen 30 €/v
  • kannatusyritys 100 €/v

Jäsenetuihin kuuluvat mm. edulliset matkat, ilmainen puvunlainaus, edullinen leirimaksu, Sylvi Salonen - 10 %.

Aikuinen-lapsi ryhmässä vain lapsi maksaa jäsenmaksun.

Ohjaajat, pelimannit ja eri ryhmien vetäjät (esim. nypläys, kansallispuku) maksavat jäsenmaksua 50 €/vuosi.

Yhdistyksen jäsenrekisterin hoitaja on Sami Gröndahl. Mikäli haluat liittyä jäseneksi tai peruuttaa jäsenyytesi, ota Samiin yhteyttä sähköpostitse: sami.grondahl@tac.com

Jäsenmaksut laskutetaan sähköpostitse. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit maksaa jäsenmaksut tilille:

 

Turkulaisten jäsenmaksutilin numero on Turun Seudun OP FI68 5711 7520 0058 55

 

Nousiaislaisten jäsenmaksutilin numero on Nousiaisten OP FI03 5295 1340 0004 63

 

Huom! Jäsenmaksutileille maksetaan vain jäsenmaksuja.

 

Muut maksut (esim. matkat, puvunvuokraus, kengät, kankaat ym.) maksetaan tilille OP FI07 5714 5420 0102 53. Merkitse viitteeksi nimi ja mitä maksu koskee. 

 

Kulukorvaukset 

Jos veloitat yhdistykseltä maksamiasi kuluja tai matkakorvauksia, tee selvitys kulukorvauslomakkeelle ja liitä mukaan kuitit. Lähetä ne puheenjohtajalle osoitteeseen Pauli Keskikastari, Isotorpantie 40, 23260 Rautila, tai skannaa ja lähetä sähköpostitse tky@keskikastari.fi. Lataa kulukorvauslomake. Lisätietoja Paulilta p. 0400 522 828.