Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

Ryhmät Turussa


Pro

PRO on Turun Kansantanssin Ystävien aikuisten ryhmä, joka tanssii koreografiaa, mutta myös perinteistä kansantanssia. PRO on perustettu vuonna 1999, mutta kaikki ryhmän jäsenet ovat harrastaneet kansantanssia jo lapsesta lähtien. PRO -nimi tulee sanasta projekti, jota tekemään ryhmä perustettiin.


Fati

Fatin tanssijoilla on kansantanssi veressä; nuoruus tanssittu edustusryhmissä ja aikuisena ei ole voinut harrastusta lopettaa! Tiistaisin tanssitaan suomalaisia ja karjalaisia kansantansseja ja koreografioita ja pidetään hikisesti yllä tanssitaitoa, fyysistä kuntoa ja sosiaalista yhteishyvää.


Seniorit

Seniorit on aikuisten tanssiryhmä. Ryhmä on harrastanut kansantanssia vuosia, osa tanssijoista yhdistyksen perustamisesta alkaen. Ryhmän ohjelmisto sisältää lähes kaikki Tanhuvakan tanssit. Nautimme suomalaisten kansantanssien tanssimisesta ja vastaamme myös uusiin haasteihin. 


Kumppampäi

Tusinan verran kansantanssiin hurahtaneita, jotka innostuvat uusista haasteista. Pitävät esiintymisestä ja tanssivat vaikka ilman säestystä. 

 


Mutku

Mutku-ryhmän ohjelmisto koostuu perinteisistä kansantansseista, laululeikeistä ja uusista kokeiluista. Harjoituksissa riittää vilskettä, sillä jokainen ryhmäläinen on jonkin sortin energiapakkaus. Meno on välillä melkoista huliviliä, mutta sehän ei haittaa, hiki tulee ja tanssitaito vahvistuu.


Vinksin Vonksin

Ryhmä aloitti vuonna 2000 kahdella tanssijatytöllä. Nykyisin ryhmässä tanssii parisenkymmentä tanssijaa, vuonna 1994 - 1999 syntyneitä tyttöjä ja poikia.


Väkkärät

Nuoresta iästään huolimatta osa Väkkäröistä on tanssinut jo usean vuoden ajan. Kansantanssiura alkoi tuolloin isin, äitin, mummon, vaarin tai muun aikuisen kanssa. Tuolloin ohjaajana toimi Sanna Sainio, joka antoikin pienille tanssijoille vahvat eväät jatkaa.


Torstain tanhuryhmä

Ryhmässä on tanssijoita Farmista, Rättitöppösistä, Aikamoisista ja Alkeisryhmästä. Tanssijoita on tällä hetkellä pitkälti toistakymmentä, joukossa sekä miehiä että naisia. Harjoitusaika kuluu mukavasti perinteisten suomalaisten kansantanssien askelkuvioiden opettelussa ja tansseja tanssiessa.


Hippulat

Hippulat on 2005-2009 syntyneiden tyttöjen ja poikien ryhmä, jonka jäsenistä osa aloitti harrastuksensa 1-vuotiaina aikuinen-lapsi-ryhmässä. Erilaisia tansseja ja askelikkoja osataan jo ja esiintymiskokemusta seuran eri tilaisuuksista ja tapahtumista on kertynyt paljon. Uusia haasteita otetaan vastaan innolla.


Pirpanat

Pirpanat ovat innokkaita vuosina 2010-2013 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Harjoituksissa juostaan ensin liiat energiat pois leikkimällä erilaisia hippaleikkejä. Pirpanat ovat olleet mukana jo monissa koko seuran yhteisissä isoissa tapahtumissa.


Pirpanat junior

Tällä hetkellä ryhmässä tanssii 2014-2015 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Alle 3-vuotiailla toivotaan oman aikuisen läsnäoloa harjoituksissa vielä ainakin hetken. Harjoituksissa keskitytään yhdessä liikkumisen riemuun ja opetellaan pieniä tanhujakin.


Nypläyskerho

Kerhossa on reilu kymmenen nyplääjää, ikähaarukka 30:stä 84 vuoteen. Kerhossa nyplätään liinoja, tauluja, sormikkaita, kaulaliinoja ja jopa kukkia - vain mielikuvitus on rajana.

Klikkaa ryhmän nimeä ja näet lisätietoja ryhmän toiminnasta sekä ryhmän ohjaajan yhteystiedot.

Harjoituskalenteri

Maanantai

18.00-19.00   Hippulat
19.00-20.30   Kumppampäi
19.15-21.00   Seniorit

 

 

 

 

 

Tiistai

18.00-19.30   Väkkärät
18.00-19.00   Puvusto
19.15-21.00   Fati
18.00-20.00   Nypläyskerho

 

Keskiviikko

18.00-20.00 Mutku ja
Vinksin Vonksin
   

 

 

 

Torstai

17.15-18.00   Pirpanat juniorit
18.00-19.00   Pirpanat
18.15-20.00   Torstain tanhuryhmä

 

 

 

 

Sunnuntai

10.00-15.00   PRO