Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

Tervetuloa tapahtumiimme

Järjestämme vuoden aikana monenlaisia mukavia tapahtumia, mm. kevätnäytös, kesäleirit, matkat ulkomaille ja vieraiden vastaanottamiset, laivaseminaari, teatterireissut, myyjäiset, joulujuhlat jne. Talkootoiminnalla keräämme varjoja lasten ja nuorten esiintymismatkoihin kotimaassa ja ulkomailla.

Tapahtumakalenteri

TKY:n laivaseminaari 22.10.

Kirjoittanut: Marjo Keskikastari  

Juhlavuoden Itsenäisyyspäivätanssiaiset 6.12.

Kirjoittanut: Marjo Keskikastari  

Teatterimatka Tampereelle 18.11.

Kirjoittanut: Marjo Keskikastari  

Tervetuloa perinteiselle käsityömessu- ja teatterimatkalle Tampereelle lauantaina 18.11., teatteriesitys on "Ulkomaalainen". Lisätiedot ja ilmoittautumiset Riitta Hyvöselle 040 730 6608 tai Sirkka-Liisa Latulle. Matkan hinta noin 80-90 euroa, mukaan mahtuu 40 henkeä. 

Suurtanssiteos Joki - Ån 

Joki – Ån -suurtanssiteos kertoo kahden turkulaisen tytön, Johannan ja Kirstin, tarinan. Tytöt kasvavat ystäviksi, vaikka ovatkin kotoisin eri puolilta jokea ja edustavat myös eri säätyjä.

Teoksessa etenevät rinnakkain tyttöjen elämänvaiheet, vuodenkierto sekä kansanmusiikin ja -tanssin vaiheet 1800-luvulta tähän päivään. Samalla tutustutaan varsinaissuomalaisten kansantanssiryhmien monimuotoisuuteen ja lavalla nähdäänkin kaiken ikäisiä tanssijoita. Myös teoksen puvustus on ylistys suomalaiselle kansallispuvulle ja musiikissa kuvataan turkulaiskansaa tanssittaneiden tyylisuuntien ja historiaa enkeliskoista iskelmämusiikkiin.

Teoksen koreografiasta vastaa Mirkku Weckström, musiikista Marjaana Puurtinen ja puvustuksesta Laura Hannula. Tanssiteos esitettiin Turussa Varvintorilla 26.7., ja nyt on suunnitteilla toinen näytös Turun kaupungin toimesta, mahdollisesti Turun päivänä 17.9.2017. Ilmoitamme heti, kun aikataulu varmistuu.

Europeade Turussa 26.-31.7.2017

Turun Kansantanssin Ystävät oli vahvasti mukana järjestämässä Europeade 2017 -festivaalia, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa. Turkuun saapui 6 500 esiintyjää, jotka majoittuivat 19 koululla. Heistä lämmöllä huolehti 650 talkoolaista.

Yhteensä viiden päivän aikana Turussa oli 204 000 katsojaa, 600 yksittäistä esitystä, 16 esitysareenaa, 3-tuntinen kulkue, 6 000 pumpattua kumipatjaa, 20 121 Koko Suomi Tanssii -humppaajaa, 91 000 jaettua ateriaa, aurinkoa, tanssia ja musiikkia ympäri vuorokauden. Koko eurooppa oli läsnä ja nautti yhteisöllisyydestä ja ystävyydestä. Ainutlaatuinen tapahtuma - kiitos kaikille teille, jotka olitte sitä tekemässä ja kokemassa!

Europeadesta löytyy paljon kuvia ja videoita Facebookista ja Instagramista hästägillä #europeade2017

Tässä kattava kuvakooste Europeadesta

Kiitos kaikille talkookuvaajille, jotka ahkerasti dokumentoivat Europeade-tapahtumat upeiksi kuviksi: Jukka Ojanen, Noora Kaukinen, Janita Virtanen, Milana Keskikatari, Daniel Heino, Kim Vuorenpää, Timo Hukkanen, Riitta Korhonen, Sami Gröndahl, Milla Järvinen, Ari-Pekka Niemi, Maija Mäntylä, Pauli Keskikastari ja Marjo Keskikastari.

Tässä vielä ohjelmat:

 

Itsenäisyyspäivätanssit

Itsenäisyyspäivän Juhlatanssiaiset 6.12. klo 18.00 Turun VPK:n talolla

Eskelinkatu 5, 20100 Turku

Itsenäisyyspäivän juhlatanssiaisissa tanssitaan paritansseja ja salonkitansseja. Tunnelmaa luo VPK:n talon upeiden puitteiden lisäksi pukeutuminen juhlaan. Musiikista vastaa Sohon Torwet. 

Alle 16- vuotiaille oma tanssitunti 6.12.kello 17.00 ja sen jälkeen yhteinen poloneesi aikuisten kanssa.

Syksyn aikana järjestetään tanssiharjoituksia aikuisille ja lapsille.

Lisätietoja ja ennakkoliput: Leena Aho p. 044 906 4724, leenaaho6@gmail.com tai Mirkku Weckström, p. 050-5854319, mirkku.weckstrom@gmail.com

Tanssiva Turku 2018

Yhdistys järjestää joka kolmas vuosi Tanssiva Turku -festivaalin, johon kutsutaan lapsi- ja nuorisoryhmiä kotimaasta ja ulkomailta. Seuraava festivaali on kesällä 2018. Tule mukaan järjestelytoimikuntaan! Lisätietoja hallituksen jäseniltä.