Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

PRO kansantanssiryhmä


PRO on Turun Kansantanssin Ystävien aikuisten ryhmä, joka tanssii koreografiaa, mutta myös perinteistä kansantanssia. PRO on perustettu vuonna 1999, mutta kaikki ryhmän jäsenet ovat harrastaneet kansantanssia jo lapsesta lähtien. PRO -nimi tulee sanasta projekti, jota tekemään ryhmä perustettiin. Ryhmä viihtyi hyvin yhdessä, tehtiin uusia projekteja, vuosia kului - ja nimi jäi voimaan.

PRO on osallistunut useita kertoja Suomen Nuorisoseurojen Liiton järjestämään valtakunnalliseen kansantanssiluokitteluun ja keväällä 2013 PRO luokiteltiin valiosarjaan.  Keväällä 2010 PRO osallistui Suomalaisen Kansantanssin Ystävien ja Settlementtinuorten Liiton luokitteluun, jossa PRO luokiteltiin ylimpään eli Kultaluokkaan.

PRO on esiintynyt useita kertoja Folklandia- risteilyllä sekä KoskisFolk- festivaaleilla. Ryhmän ulkomaanmatkoista mainittakoon ruotsinsuomalaisten kesäjuhlat Ruotsin Borlängessä, kansantanssifestivaalit Karjalan tasavallan Petroskoissa ja Finnfest- festivaalit Philadelphiassa, Yhdysvalloissa.

Elokuussa 2011 PRO osallistui Tallinnassa järjestettävään Folklore-päivään. Kesällä 2012 PRO osallistui Tanssipidot-tapahtumaan Tampereella.

Ryhmä on käyttänyt sekä oman seuran ohjaajia että ulkopuolisia ammattilaiskoreografeja, joiden kädenjäljet näkyvät ohjelmistossa. Ryhmää ohjaa Mirkku Weckström.

PRO käyttää esiintyessään kansallispukuina miehillä Karstulan pukua ja naisilla Uuraisten pukua. Lisäksi käytetään karjalaisia kansanasuja tai muita koreografian mukaisia asusteita.

PROn pelimanniryhmän nimi on PROomu ja siinä soittavat: Tommi Lehtonen (basso), Jorma Punta (hanuri) ja Leea Toivanen (viulu) ja Marjaana Penttinen (viulu, huilu, harmooni).


Harjoitukset

Sunnuntai

Jyrkkälän nuorisotalo, Suikkilantie 8

klo 10.00 - 15.00

 parillisina viikkoina

Ohjaaja:

Mirkku Weckström

050 585 4319

mirkku.weckstrom@gmail.com