Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

FATI kansantanssiryhmä


Fati –nimen taustalla on kaksi aiemmin TKY:ssä erikseen toiminutta ryhmää; Faartti -90-luvulta ja Tiistai 80-luvulta. Nämä aikansa aktiiviset nuorten edustusryhmät liittyivät 2000-luvulla yhteen yhdistyen nimeä myöten. Runsaat esiintymiset ja lukuisat ulkomaanmatkat on koettu aikoinaan, nyt keskitytään olennaiseen eli tanssiin omaksi ja ryhmän iloksi. Isompiakin haasteita otetaan välillä vastaan, harkintaa käyttäen. Kesällä 2012 olimme mukana Tampereella Suomi-Viro –tanssipitojen suurproduktiossa ”Kalevi ja Kalev”.  

Fatin tanssijat ovat -50-70-lukulaisia, ryhmässä on mukana 20 tanssijaa ja yksi pelimanni! Tiistaisin tanssimme kansantansseja suomalaisen ja karjalaisen perinteen pohjalta, koreografioitakaan kaihtamatta. Tavoitteena on paritanssitaidon lisäksi kohottaa kunkin yksilöllistä osaamista – niin motorisesti kuin sosiaalisestikin. Vierasta Fatille ei ole pulkkailu, melonta eikä yhdistyksen hallitus-työskentelykään.

Tervetuloa Fatin treeneihin te uudetkin tanssijat, joilla on vankat kansantanssin perustaidot ja halu oppia edelleen uutta sekä uskallus heittäytyä mukaan! Hyvä muistaa, että vesipullo on tiistaisin välttämätön varuste, sillä treeneissä tulee hiki.

 

Terveisin,

illan ohjelmavastaava Mirkku Weckström puh. 050 585 4319, mirkku.weckstrom@gmail.com

Harjoitukset

Tiistai

Uudenmaantien sali, Uudenmaantie 43

klo 19.15 - 21.00

 

Ohjaaja:

Mirkku Weckström

050 585 4319