Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

Kumppampäi kansantanssiryhmä

(suom. kumpaan suntaan)


Tusinan verran kansantanssiin hurahtaneita.

Innostuvat uusista haasteista. 

Pitävät esiintymisestä. 

Tanssivat vaikka ilman säestystä.

 

Kumppampäi- ryhmä on perustettu vuonna 2002, mutta kaikilla tanssijoilla on monien vuosikymmenien tanssiura takanaan. Kansantanssiopettajaksi silloin opiskellut ja Turussa lopputyötään tehnyt Hanna Palomäki kokosi seuran kuihtumassa olleista nuortenryhmistä elinvoimaisen tyttöporukan, jonka ensimmäinen yhteinen projekti oli tuoda Tuhkimon tarina kansantanssinäyttämölle. Hannan suoritettua harjoittelunsa menestyksekkäästi loppuun, astui ryhmän ohjaajaksi Sanna Sainio. Siitä lähtien ohjelmistoomme on kuulunut sekä perinteistä suomalaista ja karjalaista kansantanssia, että koreografioita. Esiintymisasuina käytämme feresiä, kansallispukua tai muuta esitykseen sopivaa vaatetta.

Syksyllä 2007 meillä oli kansantanssiopettajaksi opiskeleva Eero Hietanen tuomassa uusia tuulia. Opimme paljon uutta, korjailimme vanhoja virheitä ja harjoittelimme kaksi uutta tanssia. Syksymme kului jenkkameiningeissä. Eero opetti meille kokonaisuuden, jonka jenkkaosiolla saimme hopealuokkasijoituksen Setlementtiliiton luokittelussa.  

Seuraava projektimme oli tutustua hambon saloihin ja huhtikuussa 2010 osallistuimme Suomalaisen Kansantanssin Ystävien ja Setlementtinuorten liiton luokitteluun Turussa. Meidät luokiteltiin ylimpään ryhmään eli kultaluokkaan. Koreografian teki ohjaajamme Sanna Sainio ja musiikin säesti PROomun Marjaana Penttinen.

Seuraava aikakausi alkoi, kun ryhmä sai ohjaajakseen Eikku Flinkmanin. Heti alkutekijöiksi ryhmä ehdotti uudelle ohjaajalle, että osallistutaan Nuorisoseurojen aikuisten luokitteluun, joka toteutui keväällä 2013. Luokittelussa saavutimme ”Elon raitti” -sarjallamme taitoluokan. Kovasti teimme töitä ja jatkamme edelleen uusien tanssien ja haasteiden parissa.

Kumppampäin lyhyestä historiasta huolimatta olemme esiintyneet useissa seuran näytöksissä, ja järjestäneet omia konsertteja (Nää naiset, Unelma sekä Kumppampäi ja kumppanit). Folklandialla olemme olleet mukana kahdesti, vuonna 2002 ja 2005. Lisäksi olemme esiintyneet kahdesti Nordlek-tapahtumassa, vuonna 2003 Tanskan Næstvedissä sekä vuonna 2006 Ruotsissa Göteborgissa, missä edustimme Suomea pohjoismaisessa nuorten kansantanssikonsertissa. Vuonna 2008 olimme esiintymismatkalla Tsekissä Prague Folklore Days -festivaalilla.

 

Lisätietoa

Eikku Haahti 040 527 4531

 


Harjoitukset

Maanantai

klo 19.00 - 20.30

Martin koulu, Turku

Ohjaaja:

Eikku Haahti

040 527 4531

eikku.haahti@gmail.com