Turun Kansantanssin Ystävät ry — tanssin taitoa ja riemun rytkettä

Väkkärät kansantanssiryhmä


Väkkärät-ryhmä on ollut koossa jo yli kymmenen vuotta. Osa tanssijoista onkin tanssinut oikeastaan lähes koko ikänsä ja osa hypännyt mukaan myöhemmin matkan varrella. Ryhmä syntyi, kun seuraan perustettiin aikuinen-lapsi -ryhmä ja ohjaajana toimi tuolloin Sanna Sainio, joka antoikin pienille tanssijoille vahvat eväät jatkaa. Syksyllä 2006 vanhemmat jätettiin oven taakse ja ohjaajaksi tuli Tuija. Siitä lähtien on uusia ja vanhoja tansseja treenattu innolla ja hymyssä suin. Ryhmästä onkin kasvanut iloinen, pirteä ja innokas kokonaisuus, jossa toisia autetaan ja tuetaan tarvittaessa.  

Askelikkojen ja tanssien koukeroita harjoitellaan viikoittain harjoituksissa tosissaan, mutta ei vakavalla naamalla. Ohjelmistossa on siirrytty vuosien mittaan lasten laululeikeistä vaativampiin ja pidempiin tansseihin. Pohja nojaa vahvasti perinteeseen, mutta mukaan otetaan myös uudempia mausteita.

Väkkärät ovat osallistuneet vuosien varrella useisiin kotimaan tapahtumiin, kuten Toukotansseihin, Tanssipitoihin, Tanssivaan Turkuun sekä  Dääns-leirille. Myös seuran omat leirit ja juhlat ovat tulleet tutuksi. Vuonna 2014 ryhmä matkasi ensimmäistä kertaa ulkomaille, Islantiin Barnlekiin ja vuoden 2017 ohjelmassa on kesämatka Färsaarille sekä osallistuminen Turussa järjestettävään Europeade-tapahtumaan.

Ohjaaja: Tuija Mäkinen p. 040 572 7889, tuija.k.heikkinen@gmail.com

Harjoitukset

Tiistai

Jyrkkälän nuorisotalo, Suikkilantie 8

klo 18.00 - 19.30

 

Ohjaaja:

Tuija Mäkinen

040 572 7889

tuija.k.heikkinen@gmail.com