Turun Kansantanssin Ystävät ry

Ryhmät

Pro

PRO on Turun Kansantanssin Ystävien aikuisten ryhmä, joka tanssii koreografiaa, mutta myös perinteistä kansantanssia. PRO on perustettu vuonna 1999, mutta kaikki ryhmän jäsenet ovat harrastaneet kansantanssia jo lapsesta lähtien. PRO -nimi tulee sanasta projekti, jota tekemään ryhmä perustettiin.

Fati

Fatin tanssijoilla on kansantanssi veressä; nuoruus tanssittu edustusryhmissä ja aikuisena ei ole voinut harrastusta lopettaa! Tiistaisin tanssitaan suomalaisia ja karjalaisia kansantansseja ja koreografioita ja pidetään hikisesti yllä tanssitaitoa, fyysistä kuntoa ja sosiaalista yhteishyvää.

Seniorit

Seniorit on TKY:n aikuisten tanssiryhmä. Nimensä mukaisesti tanssijat ovat senioreja, keski-ikä on noin 65 vuotta.
Senioreiden ohjelmistoon kuuluu laajasti suomalaiset kansantanssit ja vastaaminen uusin haasteisiin. Ryhmällä on runsaasti esiintymiskokemusta vuosien varrelta, ulkomailta ja kotimaasta, ja edelleen tanssijat osallistuvat aktiivisesti ja innolla kaikkiin yhdistyksen näytöksiin, matkoihin ja tapahtumiin.
Ryhmää ohjaa kansantanssinopettaja Leena Aho ja pelimannina on Rauno Virta. Senioreista olevat kuvat on ottanut Timo Hukkanen vuoden 2020 Folklandialla.
Ryhmään ovat tervetulleita uudet, pitkään kansantanssia tanssineet harrastajat.

Ryhmää ohjaa:
Leena Aho, 044-906 4724 tai leenaaho6@gmail.com

Kumppampäi

Tusinan verran kansantanssiin hurahtaneita, jotka innostuvat uusista haasteista. Pitävät esiintymisestä ja tanssivat vaikka ilman säestystä.

Vitku

Ryhmää ohjaavat:
Jutta Kaasalainen 040 702 2033 - jutta.sopula@gmail.com
Niina Kallioinen 040 758 1527 - niina.kallioinen@gmail.com

Tarkempi kuvaus ryhmästä on tulossa!

Väkkärät

Nuoresta iästään huolimatta osa Väkkäröistä on tanssinut jo usean vuoden ajan. Kansantanssiura alkoi tuolloin isin, äitin, mummon, vaarin tai muun aikuisen kanssa. Tuolloin ohjaajana toimi Sanna Sainio, joka antoikin pienille tanssijoille vahvat eväät jatkaa.

Torstain tanhuryhmä

Ryhmässä on tanssijoita Farmista, Rättitöppösistä, Aikamoisista ja Alkeisryhmästä. Tanssijoita on tällä hetkellä pitkälti toistakymmentä, joukossa sekä miehiä että naisia. Harjoitusaika kuluu mukavasti perinteisten suomalaisten kansantanssien askelkuvioiden opettelussa ja tansseja tanssiessa.

Hippulat

Hippulat ryhmä koostuu vuosina 2005-2009 syntyneistä tanssijoista. Osa ryhmäläisistä on jo vanhoja konkareita ja osa on hypännyt sujuvasti mukaan myöhemmin.

Ryhmäläiset ovat osallistuneet jo monille viikonloppu leireille, sekä kesäjuhlille eripuolilla Suomea. Hippulat ovat myös jo vierailleet mm. Saksassa. Uusia reissuja odotellaan jo innolla.

Harjoituksissa opetellaan uusia tansseja ja askelikkoja, sekä kerrataan jo aiemmin opittua. Ohjelmistossa on perinteisiä Suomalaisia kansantansseja, sekä uusia koreografioita, joista osa on muodostunut ryhmän ja ohjaajien yhteistyöllä.

Ryhmä on energinen ja lähtee innolla mukaan uusiin haasteisiin. Uudet tanssijat ovat tervetulleita!

Ryhmää ohjaavat:
Minka Järvenpää, 044 340 4885 tai minka.jarvenpaa@gmail.com
Erika Rannikko

Pirpanat

Pirpanat ovat innokkaita vuosina 2010-2013 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Harjoituksissa juostaan ensin liiat energiat pois leikkimällä erilaisia hippaleikkejä. Pirpanat ovat olleet mukana jo monissa koko seuran yhteisissä isoissa tapahtumissa.

Hyrrät

Tällä hetkellä ryhmässä tanssii 2014-2015 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Alle 3-vuotiailla toivotaan oman aikuisen läsnäoloa harjoituksissa vielä ainakin hetken. Harjoituksissa keskitytään yhdessä liikkumisen riemuun ja opetellaan pieniä tanhujakin.

Nypläyskerho

Kerhossa on reilu kymmenen nyplääjää, ikähaarukka 30:stä 84 vuoteen. Kerhossa nyplätään liinoja, tauluja, sormikkaita, kaulaliinoja ja jopa kukkia - vain mielikuvitus on rajana.
Ota yhteyttä:
Riitta Hyvönen 040 730 6608

Harjoituskalenteri

Uusi Ryhmä, Multavierunkatu 8

Hippulat (2005-2009 syntyneet), Piiparinpolku 13

Kumppampäi (aikuiset), Kakkulakuja 3

Seniorit (aikuiset), Uudenmaantie 43

Väkkärät (2002-2007 syntyneet), Koulukatu 8

Fati (aikuiset), Uudenmaantie 43

Vitku, (1994-2001 syntyneet), Piiparinpolku 13

Hyrrät (2014-2015 syntyneet), Koulukatu 8

Pirpanat (2010-2013 syntyneet), Koulukatu 8

Tule mukaan toimintaamme!

Meille voi tulla kokeilemaan tätä mukavaa, edullista ja yhteisöllistä harrastusta. Voit tanssia, soittaa tai tulla pukukursseille ja kerhoihin. Kanssamme pääset reissaamaan myös ulkomaille ja kokemaan eri kulttureja ja kansainvälisyyttä.

Ota yhteyttä kansantanssinopettaja Leena Ahoon, kun etsit itsellesi sopivaa tanssiryhmää tai haluat tilata ryhmän esiintymään tilaisuuteesi. Leenan tavoitat numerosta 044 906 4724 tai sähköpostitse leenaaho6(at)gmail.com.
Jos olet kiinnostunut käsitöistä, kansallispukujen tekemisestä tai nypläämisestä, soita Riitta Hyvöselle puh. 040 730 6608. Hän vastaa myös pukujen vuokrauksesta, sekä talkootoiminnasta.

Hallituksen jäsenet antavat mielellään tietoa yhdistyksen toiminnasta.
Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan harrastamaan!