Turun Kansantanssin Ystävät ry

Yhdistys esittäytyy

Ohjelmistostamme löytyy perinteeseen pohjaavan tanssin lisäksi uutta ja kokeilevaa kokonaisuutta.

Yhdistyksen laajaan ohjelmistoon kuuluu esityskokonaisuuksia hää- ja kihlajaisperinteestä sota-ajan nurkkatansseihin. Juhlaperinteet ovat arvossaan kruunuhäitä, itsenäisyyspäivän salonkitanssiaisia ja vanhanajan iltamia myöten.

Viikoittaisten harjoitusten lisäksi järjestämme vuosittain kaikkien ryhmien yhteisen kevätnäytöksen, ideoimme toimintaamme laivaseminaarissa, teemme reissun käsityömessuille ja teatteriin sekä vietämme koko perheen joulujuhlia sekä Turussa että Nousiaisissa.

Lasten suosittuja tanhuleirejä on pidetty kesäisin jo vuosikymmeniä. Siellä opitaan leirielämän lisäksi perinnetaitoja ja -tietoja. Toiminnassamme on tärkeää perinteen siirtäminen sukupolvelta toiselle. Omien juuriensa tunteminen kasvattaa suvaitsevuutta muita kulttuureja kohtaan.

Joka kolmas vuosi, vuodesta 1991 alkaen, järjestämme kansainvälisen lasten ja nuorten Tanssiva Turku -festivaalin, jonne kutsumme ryhmiä useasta eri maasta. Festivaalin ohjelmassa on tanssitupia, esiintymisiä, konsertteja, kiertoajeluja, illanviettoja ja retkeilyä. Tavoitteenamme on järjestää kansantanssin ystäville iloinen ja mieleenpainuva kansainvälinen juhla, jossa juhlaväki itse aktiivisesti pääsee nauttimaan kansantanssista, musiikista, leikeistä ja yhdessäolon riemusta.

Turun Kansantanssin Ystävät ry. perustettiin vuonna 1970 tavoitteena suomalaisen kansantanssin ja -perinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen sekä uusien kansantanssijasukupolvien kasvattaminen. Toiminta Nousiaisissa aloitettiin vuonna 1977.

Yhdistyksessä toimii eri-ikäisiä ja -tasoisia kansantanssiryhmiä, joista suurin osa on lasten- ja nuorten ryhmiä.  Seurassamme soittaa monipuolinen joukko pelimanneja, jotka esiintyvät sekä tanssijoiden kanssa että erikseen. Oman kokonaisuuden toiminnassa muodostavat nypläys- ja kansallispukukerhot.

Yhdistyksellämme on laaja kokoelma kansallispukuja, joita lainaamme jäsenillemme ja vuokraamme ulkopuolisille.

Kansainvälisyys on olennainen osa toimintaamme. Ryhmät ovat esiintyneet yli 30 maassa neljällä mantereella. Vastavuoroisesti olemme toimineet isäntinä ulkomaalaisille ryhmille.

Toimintamme toteutetaan talkooperiaatteella. Järjestämme juhlan kuin juhlan, häistä hautajaisiin.  Sisältää pitopalvelun ja ohjelman.

Yhdistys osallistuu alan valtakunnallisten järjestöjen toimintaan.

Kansantanssi on oiva koko perheen yhteinen harrastus. Monet lapset kulkevat pienestä pitäen äidin ja isän mukana harjoituksissa, leireillä ja matkoilla, ja saavat itsekin tanssi- tai soittokipinän, joka vie mennessään. Kansantanssi on sosiaalinen harrastus, jossa tapaat uusia ystäviä, saat nauttia tanssimisen ilosta ja samalla kohotat kuntoasi.

Yhteistä kaikille on tanssin ilo ja musiikin riemu – yhdessä viihtyminen.

Jäsenmaksut

Turun Kansantanssin Ystävät ry:n jäsenmaksu maksetaan kahdessa erässä, keväällä ja syksyllä.
Jäsenmaksut vuodesta 2019 alkaen:
* lapsi/nuorisojäsen alle 29 vuotta 50 €/v
* aikuisjäsen 65 v täyttänyt 50 €/v
* aikuisjäsen 29-65 vuotta 100 €/v
* kannatusjäsen 30 €/v
* kannatusyritys 100 €/v

Aikuinen-lapsi ryhmässä vain lapsi maksaa jäsenmaksun.
Ohjaajat, pelimannit ja eri ryhmien vetäjät (esim. nypläys, kansallispuku) maksavat jäsenmaksua 50 €/vuosi.

Jäsenetuihin kuuluvat mm. edulliset matkat, ilmainen puvunlainaus,
edullinen leirimaksu.

Jäsenrekisteri

Yhdistyksen jäsenrekisterin hoitaja on Sami Gröndahl. Mikäli haluat liittyä jäseneksi tai peruuttaa jäsenyytesi, ota Samiin yhteyttä sähköpostitse: sami.grondahl[at]gmail.com.
Jäsenmaksut laskutetaan sähköpostitse.

Maksaminen

Turkulaisten jäsenmaksutilinumero on
FI68 5711 7520 0058 55

Nousteen tilinumero on
FI03 5295 1340 0004 63

Huom! Jäsenmaksutileille maksetaan vain jäsenmaksuja.

Muut maksut (esim. matkat, puvunvuokraus, kengät, kankaat ym.) maksetaan tilille FI07 5714 5420 0102 53. Merkitse viitteeksi nimi ja mitä maksu koskee.

Kulukorvaukset

Jos veloitat yhdistykseltä maksamiasi kuluja tai matkakorvauksia, tee selvitys kulukorvauslomakkeelle ja liitä mukaan kuitit. Lähetä ne puheenjohtajalle sähköpostitse tky[at]keskikastari.fi. Lataa kulukorvauslomake.

Lataa tästä Kulukorvauslomake_TKY

Tiedotteet

Turun Kansantanssin Ystävät painattaa jäsenistölleen tiedotetta nimeltä Rytkytin, joka ilmestyy 2-3 vuodessa. Sitä jaetaan jäsenille harjoituksissa, kerhoissa ym. kokoontumisissa.
Tiedote luettavissa myös netissä pdf:nä.

Rytkytin 1´2024Rytkytin 2´2023Rytkytin 1´2023Rytkytin 2´2022